Markering av verdensdagen for psykisk helse 2009
 
 

Markering av verdensdagen for psykisk helse 2009

Årets markering av verdensdagen for psykisk helse foregikk på Vårbrudd. Årets arrangement var en stor suksess med svært godt oppmøte. Salen var full av publikum og stemningen i salen var upåklagelig.
Årets tema for dagen var overgangsfaser.
Dersom du eller noen rundt deg blir arbeidsledige, går gjennom et samlivsbrudd, opplever dødsfall i familien eller på andre måter opplever små og store livsendringer, øker risikoen for psykiske vanskeligheter. På samme måte øker risikoen for psykiske helseproblemer i forbindelse med livsfaseoverganger som barndom, ungdomstid og alderdom.

Ved at flere som sliter i slike faser får bekreftelse på at det de opplever også gjelder mange andre, kan utfordringene bli lettere å møte. Overgangsfaser er forbigående og det viktigste du kan gjøre er kanskje nettopp å huske det – og å snakke med noen du har tillit til. Åpenhet er fortsatt det viktigste botemiddelet mot psykiske problemer. Psykiske vanskeligheter er som troll – de sprekker gjerne når de kommer ut i dagslyset. Den viktigste mestringsstrategien for livets overgangsfaser er rett og slett å snakke med noen om det. Dette er en utfordring både til de som erfarer problemene på sjelen, men også til menneskene og samfunnet rundt.
 
Under finner du noen bilder fra arrangementet:
 
 
Arne Leikvoll var konferansier og ledet arrangementet med både humor og ord til ettertanke.
 
 
Publikum fikk oppleve fargerik, spennende og sjarmerende dans fra Nepal.
 
 
Seniordansen bidro med dansetrinn og masse godt humør.
 
 
Revykameratan skapte mye latter med sine innslag. 
 
 
Stig Inge Bjørnebye var det nok mange som så frem til å høre. Det ble et engasjert og tankevekkende foredrag fra den tidligere fotballproffen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Sist endret av Arne Lindbach, 16-10-2009
 
 
Kontakt oss

 
 
 
 
 
 
Politiske møter
 
Hurtigvalg
 
Offentlige nettsider
 
Vadsø kommune - 78 94 23 00 - postmottak@vadso.kommune.no - Postboks 614 - 9811 Vadsø
Ansvarlig redaktør: Jens Betsi - Nettredaktør: Arne Lindbach - Nettløsning Avento CMS - Design Havnevik