Innovasjonscamp for 9. trinn resulterte i kulturfest og skattejakt

I samarbeid med Vadsø kommune og Vadsø Kulturskole, og på forespørsel fra Vadsø Kulturskolen arrangerte Ungt Entreprenørskap Finnmark (UE Finnmark) en Innovasjonscamp for 9.klassetrinn ved Vadsø ungdomsskole: UngFest-Innovasjonscamp
Utfordringen/problemstillinga var knyttet til UngFest, og skulle resultere i gjennomførbare workshopper under UngFest-uka i mai-juni.
 
Innovasjonscamp er en treningsleir i kreativitet og nyskaping. Elevene fikk et reelt oppdrag med en definert problemstilling som de skulle presentere en løsning på innen et avgrenset tidsrom. Elevene jobber med oppdraget i grupper på 5-6 elever og presenterer løsningen for en jury som kårer en vinner ut fra gitte kriterier.
 
Vadsø kulturskole har årlig kulturuka «UngFest», og i år er den lagt til uke 22, månedsskiftet mai-juni. Fokus for UngFest er at det er en festival for barn og unge – av barn og unge, og har fokus på ungdomsmedvirkning. UngFest har ei arbeidsgruppe som består av over halvparten ungdom og resten er voksne som jobber med kultur i kommunen, og den ledes av Sissel Myhre som er Kulturskoleleder. Ungdommene kommer selv med ider til workshops, arrangement, utstillinger eller andre prosjekter de ønsker å arrangere, også hjelper de voksne til med hvordan man praktisk skal realisere disse ideene.
 
Også i år valgte Vadsø kommune å sammen med Ungt Entreprenørskap hjelpe ungdom i denne prosessen gjennom å invitere til et samarbeid med Vadsø Ungdomsskole.
 
Under er noen bilder fra årets innovasjonscamp.
 

Elevene måtte presentere sine prosjekter foran en jury.
 

Etter presentasjonen ble fire grupper valgt ut til en finale. Her er en gruppe som presenterer sitt forslag til juryen.


Juryen besto av Mette Westlie, Andre Kvernhaug, Frida Vangsvik, Hans-Jacob Bønå, Marit Ekkernes og Fritjof Nikodemussen.
 

To prosjekter ble valgt ut som vinnere og skal realiseres under årets UngFest. Vinnergruppene fikk diplomer, drikkeflasker, gavekort på Pizza og kinoen i Vadsø. Vinnerene er: Markus Hardy, Petra Thorberg, Anja Sundelin Aagesen, Monica Jankila, Ronja Linbach, Muna Dahir og Viktoria Matthisdatter Sara. Helt bakerst står kulturskolesjef Sissel A. Myhre.

Sist endret av Arne Lindbach, 12-04-2016
 
 
Kontakt oss

 
 
 
 
 
 
Politiske møter
 
Hurtigvalg
 
Offentlige nettsider
 
Vadsø kommune - 78 94 23 00 - postmottak@vadso.kommune.no - Postboks 614 - 9811 Vadsø
Ansvarlig redaktør: Jens Betsi - Nettredaktør: Arne Lindbach - Nettløsning Avento CMS - Design Havnevik