Ordførerens liv i uke 51.

Da har en ny uke gått, og jeg har tatt meg tid til å skrive noen ord om uka som vi har tilbakelagt.
Uken startet veldig dårlig for meg da også jeg ble innhentet av influensaen som går. Det gikk heldigvis fort over, men for ikke å risikere å smitte andre valgte jeg å jobbe hjemmefra på tirsdag.
 
Det ble derfor en dag med oppfølgning av en rekke e-poster, noen telefoner osv.
 
Onsdag var jeg heldigvis på jobb igjen. Her hadde jeg møte med representanter fra RIO  Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon, her representert ved Asbjørn Larsen og Jan Tore Rasvik Jr. 
 

Møtet med Asbjørn Larsen og Jan Tore Rasvik jr. var en nyttig og lærerrik opplevelse.
 
Dette var et veldig nyttig og godt møte. Jeg ser det som avgjørende for Vadsø kommune at vi tar til oss den lærdommen RIO kan gi oss. Det vil, slik jeg ser det, være tunga på vektskåla om en lykkes med rus og ettervernsarbeid eller ikke at man faktisk tar med de som faktisk kan dette aller best i det videre rusarbeidet. Hvem er vel bedre kvalifisert til å være med å bygge en god rusomsorg en de som faktisk har hele sin ”yrkeskarriere” som rusmisbrukere. De vet selvsagt hvor skoen trykker, og hva som er viktig eller uviktig. Møtet på mitt kontor varte ca. 1 time.
 
Etter lunsj dro jeg og rådmann på et foredrag RIO avholdt på vår Rus og Psykiatrienheten. Et møte som varte i 2 timer hvor vår egen Jan Tore Rasvik Jr. holdt et meget godt innlegg. Dette var sterkt, jeg ble rørt langt inni sjela, og jeg ble så glad for at det nå går så bra for Jan Tore. Dette har ikke vært enkelt for han, men at han har bestemt seg for å jobbe for alle de som sliter med samme problem resten av hans liv er utrolig flott.
 
Han er med sin erfaring utrolig viktig for alle de som ikke foreløpig har klart å komme seg ut av rusmarerittet.
 
Jeg ble veldig stolt over deg Jan Tore. Du som jo også har vært min barndomsvenn. Jeg husker jo helt tilbake til tiden da Jan Tore satt som liten gutt i rullestol. Denne mannen har ALDRI hatt det lett. Jeg er RÅ stolt av Jan Tore som faktisk også av alle ting tidligere har vært kollega med undertegnede. Det var en artig tid med en kollega som har en veldig god og lun humor. Jeg minnes tidlig 90tallet med glede.
 
Foredraget fra Asbjørn og Jan Tore var en to timers sammenhengende opptur. Jeg sier på vegne av Vadsø kommune tusen takk til dere begge to, så ser vi i fellesskap frem til et godt samarbeide i tiden som kommer.
Torsdag møttes kommunestyret til sitt siste møte. Et møte hvor grunnlaget for neste års drift ble lagt. Møtet startet med kulturinnslag fra kulturskolen. Tusen takk til Tuva Mauritzsen Selmer og Julian Tobias Olsen som satte oss litt i julestemning med deilig er jorden og glade jul.
 

Kommunestyret 17. desember var preget av mange tunge saker og det tok over 11 timer fra start til slutt.
 
Dette møtet hadde 35saker til behandling, hvorav det var svært mange tunge saker. Budsjettet var selvsagt den største saken. Her ble det utøvd mye god politikk fra MDG, SV, AP, KrF, VL og ikke minst Høyre. Jeg takker kommunestyrekollegiet for mange friske og gode debatter. Mens Vadsøværinger kan glede seg over at det ikke blir sommerstengte barnehager, det blir opprettet et tilbud for de som ikke har fått barnehageplass ved hovedopptaket. Det blir fremskyndet anskaffelse av 2 nye løypemaskiner, hvorav en skal disponeres av Polarstjernen og den andre av Vadsø Skiklubb. Så i løpet av 2016 skal de være på plass. Det er satt av mye penger til næringsutvikling og til kompetansehevning. Det vedtatte budsjettet har stort fokus på barn og unge. Jeg nevner ikke mer her enn at det også er satt av penger til ny nettside til Vadsø kommune. Budsjettet vil etter hvert bli tilgjengelig på nettsiden under møteprotokoll for kommunestyret 17.12.15. Så er du ekstra spent, så anbefaler jeg deg å lese møteboka straks den er tilgjengelig.
 
Fredag avviklet politisk ledelse, representert ved ordfører og varaordfører, et møte med Helseforetakenes Innkjøpsservice ved direktør Harald Inge Johnsen. I dette møte ble vi orientert om muligheter og utfordringer for Hinas i fremtiden. Vi ble også informert om hvordan man ser for seg de nærmeste driftsårene. De vil trenge mye folk, så er du bortflyttet Vadsøværing med relevant kompetanse så anbefaler jeg deg å rette blikket hjemover igjen.
 
I fylkeshovedstaden har vi god plass, med nye boligfelt både i Vadsø og i Vestre Jakobselv. Vi har bygget ny barneskole og vi har ny ungdomsskole. Vi har med andre ord lagt til rette for vekst og utvikling. Så kom gjerne hjem igjen snart.  
 

Malene Trosten Andersen har virkelig fått markert seg i snøscootercross. Ordføreren følger spent med på fortsettelsen i VM i Alta i april.
 
Ellers er det moro å nevne at vi har en VM deltager i snøscootercross fra Vadsø. Malene Trosten Andersen er en skikkelig tøff dame, og hun har tilbrakt desember måned i USA hvor scootercross har vært hennes viktigste tidsfordriv. Her har hun virkelig fått markert seg i en meget tøff konkurranse. Noe som har bidratt til en rekke pallplasseringer inklusive førsteplasser. I april kjører Malene VM i scootercross i Alta. Dette blir nok også veldig nervepirrende og spennende.
 
 
Takk for at du tar deg tid til å lese mine ukebrev, del dem også gjerne på facebook dersom du tenker at flere lesere burde nåes.
 
Med vennlig hilsen
Ordfører
Hans-Jacob Bønå

Sist endret av Arne Lindbach, 21-12-2015
 
 
Kontakt oss

 
 
 
 
 
 
Politiske møter
 
Hurtigvalg
 
Offentlige nettsider
 
Vadsø kommune - 78 94 23 00 - postmottak@vadso.kommune.no - Postboks 614 - 9811 Vadsø
Ansvarlig redaktør: Jens Betsi - Nettredaktør: Arne Lindbach - Nettløsning Avento CMS - Design Havnevik