Ordførerens liv i uke 49 og 50

Jeg starter med en liten advarsel. Det skjer såpass mye i Fylkeshovedstaden som jeg ønsker å belyse nå om dagen at dette ukebrevet blir langt. Men det er jo heldigvis frivillig om du ønsker å lese bare litt, eller hele brevet.
Uke 49.
Mandagen startet med at jeg og varaordfører Otto Strand startet uka med et møte med Varanger Næringssenter. Her fikk vi et godt innblikk i hvordan og hva man arbeider med. Vi håper det kommer mye positivt herfra etter hvert.
 
Fra lunsj deltok jeg på et møte i Varanger natur og kulturpark. Et møte som ble ledet av Ingela, som er leder på Varanger Næringssenter. På dette møte var det representanter som holdt innlegg fra både Innovasjon Norge og pågående matprosjekt i Varanger. Her jobbes det godt for å bygge merkevare på Varanger –Arctic Norway. Varanger som en selvfølgelig reisedestinasjon for turister.
 
Vake- Varanger Arctic Kite Enduro holdt også et imponerende innlegg om hva dem legger ned av dugnadsinnsats for kitingen og markedsføring av vår flotte region.
 
 Tirsdag gikk med til forefallende kontoroppgaver. Mens onsdag var det Vadsø-seminaret som stod i fokus. Her var det innlegg om olje og gass i Barentshavet sørøst etter den 23. konsesjonsrunden. For meg er det ingen tvil om at, nå og i fremtiden, så er det vi i øst- Finnmark som bor sentralt. Det kan nok etter hvert bli aktiviteter som involverer mange kystkommuner i øst på flere måter.
 
Vi må stå på for å sikre arbeidsplasser til Vadsø i fremtiden. Kanskje spesielt arbeidsplasser som kan passe til alle de som har valgt en yrkesrettet utdannelse.  
 
På denne flotte onsdagsettermiddagen fikk jeg også en hyggelig telefon fra Alf-Helge Jensen i Finnmarken. Han lurte på om jeg kunne sørge for å dele ut en julestjerne under et arrangement som skulle være om ettermiddagen. Arrangementet var det noen fantastiske lærere og ungdomsskoleelever som stod for. De hadde valgt å bruke av sin fritid til å gjøre stas på våre pensjonister. De hadde fått Rema 1000 på Hamisenteret med på å sponse all nødvendig julemat og drikke for å kunne gjennomføre et julebord for Vadsø Pensjonistforening.
 
Det ble servert både ribbe og pinnekjøtt med alt nødvendig tilbehør, og det ble servert riskrem og rødsaus til dessert. I tillegg var det også kaffe. Jeg ble så imponert, og rørt av den godheten både lærene og elevene delte at jeg kjente på et tidspunkt at det ble litt småfuktig i øyekroken.
 
Pensjonistene var så glade og takknemlige. Det hele var bare flott. Jeg var for øvrig så heldig å få bli bordkavaler med en dame som virkelig har fartstid og erfaring med det å være ordførerfrue. Takk til deg også Bjørg Noren og dere andre rundt bordet for selskapet.
 
Julestjerneutdeling ble det også etter hvert. Den gikk til leder av Vadsø Pensjonistforening Elna Andersen for hennes fantastiske engasjement for at alle skal ha det bra og bli inkludert. Elna er en kjemperessurs og det føltes så riktig og fortjent å dele julestjerna til nettopp henne.   
 

Ordføreren fikk gleden av å dele ut en meget velfortjent julestjerne til Elna Andersen.
 
Mens jeg satt til bords med Vadsø Pensjonistforening kom det en telefon fra Riksteatret til meg. Det var krise. De hadde fått et forfall fra en av gjestene til Are Kalvø, og de lurte derfor på om ikke jeg kunne stille opp. Vel det ble jo til at jeg bekreftet at jeg kom, og ville være gjesten hans.
 
Denne bekreftelsen vekket opp sommerfuglene i magen min. Hva har jeg nå gitt meg ut på? Men forestillingen viste seg å være bare artig fra åpning til slutt. Are sparket verken oppover, nedover eller til siden. Dette var en forestilling med så mye god humor og spill at man bare ble nødt til å flire seg igjennom hele forestillingen. Forestillingen var fantastisk, og jeg følte at jeg kom meg gjennom gjesteopptreden med æra i behold.
 
Ordfører Hans-Jacob Bønå og Are Kalvø på scenen i Vadsø kino.

Torsdagen gikk med til formannskapsmøte. Saksmengden var såpass stor at hele dagen gikk med til dette. Det har jo vært noe mediaoppslag i ettertid da også budsjettet ble behandlet. Høyre og Krf fremmet et endringsforslag som vi mener vil bli bra for Vadsø i det kommende året. De øvrige fremla ikke budsjettforslag i formannskapet, men signaliserte at dette vil de komme tilbake under budsjettbehandlingen i kommunestyret.
 

Gratulerer til gutta i Alle Tiders Band med gullnål!

Torsdag ettermiddag/kveld tilbrakte jeg på Vårbrudd hvor det var allsang, konsert og utdeling av gullnåler stod på programmet. Gullnålen deles ut av Dissimilis Norge til band som har spilt og holdt sammen i 20 år eller mer. Nåla ble utdelt av Generalsekretær i Dissimilis Norge Liv Bakke Kvinlog og den gikk denne gangen til guttan med spilleglede og engasjement: Ståle Mikarlsen, Roy Arne Aastrøm, Jim Larsen og Trygve Eliassen.
Gratulerer guttan og velfortjent. Men jeg vil også her trekke frem at den sanne spillegleden kommer ikke helt av seg sjøl. Det trenges ofte noen som er flinke å motivere til dette. Så jeg benytter høve til å sende en ekstra takk til Boel Katrine Jacobsen og Arnfinn Vangsvik for deres fantastiske engasjement for musikkantene.
 
Fredagen var litt kjedelig, det skjedde ikke særlig mye herfra i alle fall.
 
Uke. 50 
Uken startet som forutgående sluttet. Kun forefallende kontorarbeider. Tirsdag derimot deltok jeg på et møte med Nav, Finnmark Fylkeskommune, Innovasjon Norge, NHO og Hermetikken om et pilotprosjekt som Hermetikken skal kjøre. Det handlet om hvordan man kan bruke innvandrernes kompetanse. Dette er omtalt i regjeringens handlingsplan. Det dreier seg om at vi i Vadsø kan lage et godt prosjektmateriale som kan benyttes i hele landet. Innovasjon Norge finansierer dette og Mette Westlie vil være prosjektlederen i dette pilotprosjektet.
 
Etter lunsj var jeg på datakurs i ”sak og arkiv” hos ho Magnhild. Takk til ho for hennes tålmodighet.
 
Onsdagen var jeg på møte med Vadsøbruket og fiskerne som har Varangerfjorden som arbeidsplass. Møtet fokuserte mye på levende lagret krabbe og eksport til Sør-Korea. Møtet ble avsluttet med en hyggelig lunsj. Jeg benytter anledningen her til å takke for invitasjon og selskapet.
 
Jeg hadde også en date med min yngste datter på Vårbrudd etter lunsj. Dette da Glimmerstua Kulturbarnehage hadde satt sammen en kjempeforestilling. Min arving spilte Lille Petter edderkopp, noe hun så ut til å trives med. Honnør til Glimmerstua for juleshowet dem arrangerte med servering av kaffe og noe å bite i. Det skal også sies at det var fullt hus denne tidlige ettermiddagen. Kanskje blir det fremtidige kulturarbeidere av noen av de unge håpefulle aktørene som opptrådte på scenen.
 

Glimmerstua Kulturbarnehage leverte en kjempeforestilling som satte alle i julestemning.
 
Ungene var i alle fall kjempeflinke, det samme må jeg få si om de voksne som hadde gjort dette mulig, og som bidro under forestillingen.
 
På torsdag var dagens store happening utdeling av gavekort og blomster til de som har jobbet lenge i Vadsø Kommune. Det er svært hyggelig å konstatere at mange velger å stå i sine stillinger mellom 25 og 40 år. Det skal sies at ingen av de som passerte milepælen på 25 år har signalisert at dem ønsker å slutte. Isteden strekker dem seg videre for nye utfordringer og innsats for kommunen.
 
Jubilanter i Vadsø kommune ble hedret på Vadsø Frivillig Sentral torsdag 10. desember.

Det er flott å kunne hedre flinke ansatte med en påskjønnelse til de som har stått veldig lenge i stillingene og valgt å bruke sin yrkesaktive innsats på nettopp Vadsø kommune.
 
Jeg sier på vegne av Vadsø kommune tusen takk til alle og enhver av dere for deres engasjement. Dere har gjort et godt stykke arbeid. Jeg velger derfor også å hedre dere med å gjengi her hvem dette gjelder, hva de har arbeidet med, og ikke minst hvor de har jobbet.
 
Ansatte med 40 års tjeneste i Vadsø kommune, og som også har fratrådt stilling etter mer enn 30 års tjeneste i Vadsø kommune:
Rolf Arne Hanssen – Lærer ved Vadsø Ungdomsskole
Åse Hansen – Assistent ved Melkevarden skole SFO
 
Ansatte som har fratrådt sine stillinger etter mer enn 30 års tjeneste i Vadsø kommune:
 
Toril Ongamo – Konsulent hos Rådmannen, politisk sekretariat
Åse Solberg – Lærer Vadsø Ungdomsskole
John B. Korbi – Lærer Vadsø Ungdomsskole
Gunvor Hagen – Lærer Pedagogisk Senter
Britt Dahl – Husøkonom ved Vadsø Helsesenter (var ikke tilstede ved markeringen)
Ruth Maryan Niska – Assistent/kokk ved Vadsø Helsesenter, kjøkkenet
Tor Einar Holsbø – Underbrannmester ved Teknisk drift, Vadsø Brannvesen (var ikke tilstede ved markeringen)
Torgunn Reisænen – Renholder ved Vadsø kommunale Eiendomsselskap (var ikke tilstede ved markeringen)
Torill R. Hanssen – Styrer ved Maurtua barnehage (slutter 31.12.2015)
Eva Fiskebeck – Lærer ved Vadsø Barneskole (slutter 31.12.2015)
 
 
Ansatte med 25 års tjeneste i Vadsø kommune:
Tor Randa – Tekniker ved IT-avdelingen
Bente W. Jakola – Styrer ved Glimmerstua barnehage
Tone Mathisen – Barne- og ungdomsarbeider ved Maurtua barnehage
Grete Jensen – Lærer ved Vadsø Barneskole (var ikke tilstede ved markeringen)
Tord Skardal – Rektor ved Vestre Jakobselv skole
Tove Kalvik – Lærer ved Vadsø Ungdomsskole
Ellen C. Steen – Lege ved Helseenheten (var ikke tilstede ved markeringen)
Margot Ulve Moe – Hjelpepleier ved Vadsø Bo- og omsorgssenter
Lill Eirin Ananiassen – Hjelpepleier ved Vadsø Bo- og omsorgssenter
Reidun Rønningen – Hjelpepleier ved Ambulerende enhet (var ikke tilstede ved markeringen)
Wenche Aronsen – Sykepleier ved Ambulerende enhet
Wenche Danielsen – Miljøterapeut ved Psykiatrisk enhet
Jill Karin Knudsen Dahl – Assistent ved Bofellesskap (var ikke tilstede ved markeringen)
 
Nok en gang tusen takk for deres flotte innsats.
 
Som en folkeopplysning skal det nevnes at vi har hatt totalhavari på kinomaskineriet, men dette er nå reparert og kinotilbudet skal igjen være kommet i gjenge.
 
Med det ønsker jeg dere en riktig trivelig helg.
 
Med vennlig hilsen
Ordfører
Hans-Jacob Bønå

Sist endret av Arne Lindbach, 14-12-2015
 
 
Kontakt oss

 
 
 
 
 
 
Politiske møter
 
Hurtigvalg
 
Offentlige nettsider
 
Vadsø kommune - 78 94 23 00 - postmottak@vadso.kommune.no - Postboks 614 - 9811 Vadsø
Ansvarlig redaktør: Jens Betsi - Nettredaktør: Arne Lindbach - Nettløsning Avento CMS - Design Havnevik