Minnetepper- og puter fra Ingermannland

Vadsø museum - Ruija kvenmuseum inviterer til åpning av sommerutstilling på Bietilægården. Helena Miettinen fra fra Ingermannlendingenes organisasjon i Finland forteller om utstillingen "Minnetepper- og puter fra Ingermannland"
Utstillingen er laget i flere work-shoper i Finland og Russland og arrangert i regi av Ingermannlendingenes organisasjon i Finland sammen med Finlands kunstindustrielle høyskole. Ingermannlendingene er en finsk-ugrisk minoritetsgruppe i Russland. Under Stalins deportasjoner ble denne gruppen betraktet som folkefiender på lik linje med andre nasjonale minoriteter i Russland som for eksempel nordmennene på Kola. En del av ingermannlendingene ble evakuert til Finland av finske og tyske soldater. Denne minoritetsgruppen er i dag spredt i flere land med hoveddelen i Finland.

En lignende utstilling skal lages i Vadsø og en work-shop til denne blir arrangert 18.-20.august på Esbensengården. Arrangører er Nord-Varanger kvenforening, Ingermannlendingenes organisasjon i Finland, Kunstrindustrihøyskolen i Finland og Vadsø museum - Ruija kvenmuseum.
Målgruppen for work-shopen er alle minoritetsgrupper i Vadsø.


Åpningstider på Bietilægården i sommer:
Tirsdager kl 13.30 - 17.00 og
Søndager 12.00 - 15.00
 
Åpning av utstillingen:
Onsdag 24.juni kl 18.00 på Bietilægården.
 
 

Sist endret av Arne Lindbach, 23-06-2009
 
 
Kontakt oss

 
 
 
 
 
 
Politiske møter
 
Hurtigvalg
 
Offentlige nettsider
 
Vadsø kommune - 78 94 23 00 - postmottak@vadso.kommune.no - Postboks 614 - 9811 Vadsø
Ansvarlig redaktør: Jens Betsi - Nettredaktør: Arne Lindbach - Nettløsning Avento CMS - Design Havnevik